Början på något nytt!

Det kom över 40 personer på vår träff i Jokkmokk i helgen, något som visar att det finns ett stort behov för den här typen av forum. Vi ser att våra medlemmars önskemål först och främst är att skapa fler tillfällen för att vara tillsammans samiska tjejer och kvinnor från olika sidor av landgränserna, med olika bakgrund och kunskap.

Niejda vill vara det forum där alla samiska kvinnor/tjejer kan dela erfarenheter med varandra i en trygg grupp. Den nyvalda styrelsen kommer nu också att jobba med hur organisationen kan utvecklas enligt ett urfolksperspektiv. Vi kommer att se på andra modeller runt om världen, och ta oss tiden att tillsammans med medlemmarna forma Niejda.

Det vi gör nu har inte gjorts förut i Sápmi, och det blir ett spännande första år!

Den nya styrelsen består av Anna-Maria Fjellström, Annele Gaup, Elena Junie Paulsen, Johanna Unga, Sara Inger Eline Sara, Tone Staffansson och Ylva Maria Pavval.

Frågor från media kan skickas till niejda@biegga.com eller Ylva Maria Pavval mobil +4792669903

 

I kategori Gávnadibme. permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*