Niejda International

Flyger över fina Finnmark.

Ett av syftena med Niejda – Chicks in Sápmi är att ta fram metoder som ska vara bra för samer i alla fyra länderna. Därför har vi nu börjat söka upp och föra dialog med våra systerorganisationer i Sápmi om Niejdas värderingar och verksamhet. Vi hoppas att det arbete som vi gör nu kommer vara till nytta till många fler, och att andra är intresserade av att använda den erfarenhet som vi har samlat ihop. Vår dröm är att vi kan inspirera andra att starta upp egna verksamheter. De kanske väljer annan målgrupp, andra språk, annat fokus? Men vårt mål är att Niejdas metoder och våra arbetssätt kan vara användbara och tillgängliga.

De senaste veckorna har vi varit runt och pratat med folk i Norge om Niejda. Vi har mött representanter från Noereh!, Riddu Riddu och Sámi NissonForum och försöker skapa relationer som leder till att vi kan samarbeta bra ihop framöver. Nu är det dags att kolla österut: Suoma Sámi Nuorat, Nuurash – vi hör av oss! :)

Har ni tips på organisationer eller folk som vi borde bli vänner med? Droppa en kommentar!

I kategori Från projektledarna. permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*