Nästa deadline

Niejdas referensgrupp bra stöd för mig och Anna-Maria i vårt dagliga arbete med Niejda. De har insyn i Niejdas verksamhet men de har inte samma ansvar över det praktiska som vi har. Istället ska referensgruppen se på vårt arbete utifrån och komma med feedback, hjälpa oss med problem och dela med sig av erfarenheter som kan vara bra.

I slutet av mars laddade jag och Anna-Maria upp med frukt och kaffe och tog emot Jannie Staffansson (Sáminuorra, också en av våra mentorer), Per-Jonas Partapuoli (Sáminuorra), Josefina Skerk (Sametinget) och Runar Myrnes Balto (Márkomeannu) för en dags möten. Den här träffen var referensgruppens andra och sista möte. Vi koncentrerade oss på att prata om Niejdas framtid, och fick en massa bra råd och tankar inför när vi utvecklar Niejda från att vara ett pilotprojekt till att bli en fast verksamhet – för det är vårt mål!

Det som händer nu är att vi skriver ihop utvärderingar, sammanställer resultat och samlar all kunskap som finns i Niejda. Nästa deadline hos Allmänna Arvsfonden är 1 augusti och till dess ska vi ha en redig rapport från detta fantastiska pilotprojekt, och dessutom en ordentlig ansökan för Niejdas verksamhet i tre år framöver. Ambitiöst? Ja. Kommer det bli fett? Woop woop, såklart!

/Ylva som pausar lite från papperssorterandet och peppar framtiden :)

I kategori Från projektledarna. permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*