I vår händer det!

Anna-Maria och jag satt i lördags och planerade vår arbetstid så att vi jobbar någorlunda samtidigt (det är så svårt att ringa henne när hon är på skiljningar, kör renar eller sitter utan täckning i en stuga nånstans), och då dök frågan upp, hur ser en vanlig vecka ut egentligen? Nu har vi jobbat med projektet sen i augusti-september och några vanor borde vi ha fått till.. Men faktum är den att vi har inga vanliga veckor. Arbetsuppgifterna är olika varje vecka och jag konstaterar att Niejda – Chicks in Sápmi är ett unikt projekt både i utformning och genomförande.

Här kommer lite info om vad vi planerar närmsta tiden:

I vår planerar vi en massa smaskiga saker för de som är med i projektet, och en del saker är också öppna för andra intresserade. Vi vill gärna ha så många som möjligt involverade i Niejda – Chicks in Sápmi, så om du är nyfiken eller sugen att engagera dig säg bara till. Vi gillar att få nya vänner!

Nu i veckan är det Jokkmokks Vintermarknad, där Niejda kommer synas på bordet bredvid Sáminuorra på Samernas. Kom gärna förbi och heja! Vi bjuder på snask och trevligt snack. Under marknadsveckan kommer också några av våra mentorpar att passa på att träffas, eftersom flera bor långt ifrån varandra och håller kontakt genom chat och telefon.

När marknaden är över och resten av Sápmi återhämtar sig från förkylningar, återvänder Niejda till Jokkmokk för att utbilda fem nya mentorer. Det betyder att vi har plats för fler tjejer att joina vårt team. Vill du ha eller vara mentor genom Niejda – Chicks in Sápmi? Säg till, säg till! Är du osäker så ring en signal så kan vi berätta mer.

Jag och Anna-Maria kommer också ha en tvådagars session med vår KaosPiloten Henrik Johansson efter marknaden. Han kan allt när det kommer till processer, projektledning och att hjälpa folk som oss att utveckla vårt samarbete. Genom att ta in konsulter med olika kompetenser lär vi oss att jobba effektivt tillsammans och att se till att Niejdas första år blir det bästa möjliga.

I mars arrangerar vi en peppträff i Umeå mitt under samiska veckan. Temat är ”Drömmar – du är vad du vill” och vi håller just nu på att sätta ihop programmet tillsammans med dundersköna Erika Unnes och Ann-Charlott Pavval. Vi kommer såklart också att synas i samiska veckan-vimlet med våra chicks & mentorer.

Parallellt med träffar och utbildningar så handleder vi mentorerna, har uppföljning med chicksen och försöker hitta vägar som funkar för att mentorparen ska få ut så mycket som möjligt av sin kontakt. Vi dokumenterar så mycket vi bara kan med foto, utvärderingar och ord för att få mycket material att jobba med i nästa steg (som handlar om att t ex ta fram metodmaterial på samiska och egna utbildningar).

I februari kommer vi att lägga ner tid på att skriva projektplan för en fortsättning av Niejda. Och i mars ska ju referensgruppen träffas, en workshop om mentorskap arrangeras och nästa peppträff börja ta form… men mer om det senare. Vi har en lång och fantastisk vår framför oss!

/Ylva

Läs gärna Anna-Marias reflektioner från hösten här.

Bilden är tagen av Anna-Maria i lördags, och har synats både på hennes blogg och min företagsblogg, men den var så fin så jag postar den igen!

I kategori Från projektledarna. permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*