Tips från coachen

Niejda kommer under det kommande året bjuda in gästbloggare. En av dessa är coachen Viviann Labba, som kommer dela med sig av tips och tankar i några inlägg. Som en tidig julklapp får ni här hennes första inlägg:


Har du Målstödjande och målförstörande tankar?


Vet du om att hur du tänker och talar till dig själv och andra påverkar dina resultat dvs. hur ditt liv ser ut? Vet du om att du kan förändra ditt liv bara genom att förändra hur du tänker och talar till dig själv. Testa får du se!

För att du ska bli framgångsrik i det du tänker, känner och handlar och uppnå det som du vill oavsett om det är ett bra jobb eller sinnesro i vardagen, så har kvalitén på dina tankar och ditt tal en avgörande och viktig betydelse. För att stödja dig själv så mycket du kan så uppmuntrar jag dig att ha målstödjande tankar och talesätt. Dessa tankar karaktäriseras av att de stödjer dig i det du vill göra.

Att tänka och tala på ett målstödjande sätt handlar om att säga;
• Jag vill…/Jag skulle vilja…
• Jag ska försöka…/ Jag har behov av…
• Jag prioriterar… / Jag fokuserar på…/ Jag väljer att…

En del av oss är dock präglade av jantelagen och att man inte ska sticka ut och vara så annorlunda så då har vi börjat tänka och agera begränsat för att inte vara annorlunda.

Att tänka och agera begränsat och på ett målförstörande sätt handlar om att säga;
• Jag måste…/Jag borde…/Jag ska…
• Jag kan inte…/ Jag förstår inte…
• Du måste/du borde/du ska…
Kan du se vilka slags tankar som kommer göra dig starkare och mer mentalt stark? Jo, det är de målstödjande tankarna och talesätten. Så börja använda de redan idag. Det är aldrig för sent att förändra hur din världsbild ser ut.

Vad du säger, påverkar vad du känner som påverkar vad du gör.

Om du vill ändra på det du känner,
ändra på vad du känner genom att förändra vad du säger!

Kom dock ihåg att alla förändringar inte sker över en natt. Att skapa en ny vana tar upp till 30 dagar. Lycka till!
/ViviAnn Labba

ViviAnn Labba, lär ut coachande och lösningsorienterat förhållningssätt, utvecklar genom mentorskap och coaching ett gott inre och yttre ledarskap hos individer. Resultatet är att skapa framgångrika ledare såväl i arbetet som privatlivet, hos gammal som ung. Hon arbetar också med att hjälpa blivande och nuvarande entreprenörer att skapa bättre resultat i sina företag. Du kan läsa mer på: www.InspiraCoaching.se eller www.BusinessSmart.se

I kategori Gästblogg. permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*