Det är nu det händer

Idag har vi kastat oss ner i samtalsövningar, rett ut begrepp som coach och mentor, ätit vindruvor och bildat den fantastiska grupp som utgör vårt första team av Chicks in Sápmi-mentorer. Imorgon ska vi fortsätta, jobba med United Sisters material och ta del av deras proffsiga metoder, lära av varandra och fortsätta att närma oss den formen som vi vill jobba med – det samiska mentorskapet.

Jörgen Heikki från Sameradion kom förbi på lunchen och intervjuade Ylva och mentorn Johanna Unga. Här kan ni se bild, läsa en artikel och lyssna på inslaget (som jag inte kunnat lyssna på själv när jag skriver det här/y). Det känns viktigt att betona att vi i Chicks in Sápmi inte jobbar problemfokuserat. Vi ser en poäng med att ge samiska tjejer ett utrymme att vara fantastiska, att vara sig själva och att inte ska behöva företräda sitt folk eller sin kultur utåt. Mentorerna som vi utbildar nu kommer att verka för chicksens skull genom att stötta dem i deras drömmar och vilja.

Vi vänder oss med andra ord till samiska tjejer inte för att de skulle vara en grupp som mår dåligt, utan för att de är just samiska tjejer.

Så enkelt kan det vara.

Så fint.

I kategori Inspiration, Media med etikett . permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*